2013. július 24., szerda

Gazdálkodj okosan!

Régi kedvenc társasjátékom, még mindig megvan, bár a doboza már nem. Nagyon elkopott a sok használattól. Nálunk szokás volt a családi összejöveteleken - születésnap, névnap, Karácsony... - társasjátékokkal játszani mint pl.:
Ki nevet a végén? - 6-os dobással kezdheted el a játékot, ha 6-ost dobsz, dobhatsz még egyszer...
Ki vagyok én? - tudjátok kérdéseket kellett feltenni és a megfelelőt le kellett "csapkodni" - Szemüveges?, Kalapos?, Férfi?, Barna szemű? stb.
És persze a gazdálkodj okosan! (nem saját képek, mi már "rongyosra" játszottuk)
 
Jó kikapcsolódás a család számára.

A játék szabálya fontos, hogy ne legyen vita, jobb megbeszélni a játék elkezdése előtt mi az amit figyelembe kell vennünk.
Leginkább a szőnyegen szerettünk játszani, mert ott volt elég hely, hogy kirakosgattuk színenként és összegenként magunk elé a játékpénzeket és a játék folyamán vásárolt lakást, így minden áttekinthető volt.

Játék tábla kiterítve, játékosok elhelyezkedtek, bábukat mindenki kiválasztotta, hatan lehet játszani, a kezdő játék pénz kiosztva.
8db 1000Ft-os
5db 100Ft-os
3db 500Ft-os
2db 5000Ft-os
Kezdődhet a játék!
Az első játékos elkezdett dobni a dobókockával, ha piros mezőre lépett akkor húzhatott egy szerencsekártyát, amelyen különböző nyeremények voltak pl. "Lottó nyereménysorsoláson mosógépet nyertél." (minden egyes berendezést meg lehetett nyerni, megvásárolni csak a lakás megvásárlása utána lehetett), de olyan is volt, amikor az volt a kártyán, hogy nekünk kellett valamit fizetni vagy épp kimaradtunk a dobásból.

A játék során gyűjteni kellett a pénzt lakásra, majd berendezésre, cséb- és lakásbiztosításra. A játék azzal ér véget, ill. az nyert akinek a lakása teljesen be volt rendezve, beszerezte a  cséb- és lakás biztosítást és emellett 5000Ft-os utalványa is maradt.
 Az újabb gazdálkodj okosan társasjáték 5000Ft-ba kerül.