2019. január 17., csütörtök

Delfin szimbólum

" Az ész, az értelem, az ügyesség jelképe. Anyaga csont, fa, drágakő, féldrágakő. Bárhová tehetjük, ahol örömet szeretnénk kapni és adni. Még a halak között is kiérdemelt szerepe van. Tárgy formájában vonza a pozitív energiákat, szerencsét hoz, serkenti az agyi tevékenységet. "
                         /Horváth Mária - FENG SHUI Enciklopédia/

-----------------------------------------------

"A delfin szimbólum jelentése: életöröm, barátság, kommunikáció, harmónia, egyensúly, játékosság, közösséghez tartozás. Némely ezoterikus iskolák szerint ezekben a jószándékú, emberbarát állatokban az angyalok öltenek testet, hogy boldogságot hozzanak a Földre. Az atlantiszi emberek reinkarnációiként is emlegetik őket. A delfin mint szimbólum összeköti az eget és a földet, a Teremtő üzeneteit közvetíti az ember felé." 

"A feng shuiban, ha a lakásban megfelelő helyre kerül, a pillanatok boldogságának átélését, a tapasztalatok révén való tanulást segíti, szerelmet hoz."

Forrás

----------------------------------

"Az európai történelemben többször találkozhatunk a delfinekkel. A mediterrán kultúrában a delfin a halak királya, a hajótöröttek megmentője, a lélek vezetője. A görög legendákban gyakran a delfinek viszik a holtak lelkét Boldogok Szigetére. A tenger hatalmát, az erőt, a gyorsaságot, a biztonságot, a szellemi újjászületést, a játékosságot jelképezi." 

Forrás

-----------------------------------


"Delfin

Kétségtelen, hogy napjaink egyik leggyakoribb állatszimbóluma a delfin. A köztudatban mint a harmónia, kommunikáció, bizalom szimbóluma van jelen.
A feng shui szerint leginkább a szerelem területén hozhat sikert, ehhez párban lévő delfinszobrocskákat kell kihelyeznünk. A két egymással ellenkező irányba néző delfin a természet kettősségére utal.
A delfin a mediterrán kultúrákban pozitív jelentésű: a halak királya, a hajótöröttek megmentője, lélekvezető. Jelképezi a tenger erejét, a gyorsaságot, a biztonságot.allatszimb delfin
A görög hagyomány szerint a krétai hajósokat maga Apollón vezette delfin alakjában Delphoiba. Delphoi a világ egyik legismertebb jósdája, a bejáratánál állt az örök érvényű tanács: "Nosce te ipsum!" - azaz "Ismerd meg önmagad!"
A görögök hitvilágában Apollón mellett Dionüszosz, Aphrodité szent állata.
Az etruszkok halotti kultúrájában a halotti lelkeket a Boldogok szigetére a delfinek kalauzolták.
A horgonnyal ábrázolt delfin a gyorsaság és a lassúság ellentétét, az arany középutat mutatja. A hajóval és horgonnyal ábrázolt delfin pedig az egyház jele.
A kereszténységben általában azt a "nagy halat" jelképezi, amelyik elnyelte Jónást. Illetve gyakran utal Krisztusra, aki a lelkek hordozója a halál vizein.
A franciaországi Dauphin tartomány címerállataként 1349-től a francia trónörökösök jele, a mindenkori trónörököst a "dauphin" névvel illették.


Forrás