2015. február 8., vasárnap

Szeretet idézetek



,,Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után."

,,Az igazi barát az, aki alaposan ismer Téged, de ennek ellenére szeret." 

,,Ha elveszítünk valakit, akit szeretünk, úgy adhatunk neki örök életet, ha szeretetünk sosem szűnik." 

,,A szeretet, ami véget ér, soha nem volt igazi szeretet." 

,,Szeress és a szeretet mosolyt rajzol arcodra, vigasztaló szavakat ad ajkadra, meggyújtja a szíved, tenyered kinyitja, ha adni kell és mozdítja lábad, hogy segíteni indulj." 

,,Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." 

,,Szeress, tisztelj, becsülj, tolerálj, ismerd Önmagad, s ha hibázol megbocsátanak. Ha pedig nem bocsátottak meg, akkor nem voltál számukra elég fontos, de ez nem a Te hibád. Ez senkinek nem a hibája, mert emberek vagyunk. De ha "jó ember" vagy egyre többeknek válsz majd fontossá. De ha bántanak csak addig tűrd, amíg neked nem válik fájdalmassá! S ne hagyd, hogy viszonzás nélkül kihasználjanak!" 

,,Szeress nagyon, szeress az áldozatok ellenére, mert a világot csak a nagyon szeretők tudják megváltoztatni."

,,Az emberek szeretetkapcsolatában minden tévedés és szenvedés onnan származik, hogy szüntelenül azt gondolják: a szeretetnek valami köze van a birtokláshoz. A szeretet kizárólag lét." /Hans Müller-Eckhard/ 

,,Kevés szeretet volna a világon, ha csak az jutna hozzá, aki megérdemli." /K.H. Waggerl/ 

,,Az élet legnagyobb boldogsága, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, vagy még pontosabban szeretnek annak ellenére amilyenek vagyunk."/Victor Hugo/ 

,,A szeretet idővel mérhető: amit, akit szeretsz, arra van időd."

,,A szeretet mindig győz. Soha nem veszít, aki szeret. Ha szeretetet vetünk, szeretet aratunk. A szeretet mindig gyümölcsöt hoz. Talán nem azonnal, de végül mindig győz."(Jo Croissant) 

,,Szeretni valakit nem egyszerűen azt jelenti, hogy megteszek érte bizonyos dolgokat. Szeretni sokkal többet jelent. Azt jelenti, hogy megmutatom számára önön szépségét, értékeit és fontosságát, azt jelenti, hogy megértem őt."(Jean Vanier) 

,,Örülj neki, hogy fáj a szíved, mert az arra utal, hogy szeretsz."

,,Aki szeret, mindig szeret. Nem ér rá panaszkodni és boldogtalannak lenni." 

,,A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra." 

,,A szeretet fennmarad nap nap után, túléli bosszúságok, problémák és kompromisszumok drámáját; apró csalódásokat, nagy győzelmeket és közös célokat." 

,,A szeretet nem azt jelenti, hogy a másik hatással van rád, nem a másik iránti érzelmi vonzódás, nem önmagunk átengedése a másiknak, nem a másik csodálata, nem a másik utáni vágyódás, nem a másik birtokbavételének az akarása. A szeretet lényegében önmagunk odaajándékozása a másiknak és a többieknek."