2016. július 6., szerda

Jégkása

Jégkása

Ha vágysz valami jegesre, de tejfehérje-allergiás vagy tejcukorérzékeny vagy, akkor a jégkása neked való. Míg a főzött fagylaltban tej, tejtermék vagy tejszármazék is lehet, a pálcikásnak pedig végig kellene böngészned a csomagolását, a jégkása nem más, mint víz (jég), cukor és gyümölcspüré, esetleg valamilyen színező, ízesítő szirup keveréke. Állítólag ez a szicíliai eredetű nyalánkság a fagylalt őse. Energiatartalma nem túl nagy, így ha az alakodra kényes vagy, akkor is belefér, közben pedig nosztalgiázhatsz az iskolai balatoni nyári táborok emlékeivel.
Forrás:http://divany.hu/eletmod/2011/08/19/nem_a_fott_kukorica_hizlal_-_strandkajak_amelyek_nem_tornek_a_dietadra/

 Forrás: velvet.hu
Forrás: crafthubs.com
Forrás: keptaram.hu