2019. április 21., vasárnap

Elengedni...

"Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj."
/Müller Péter/

2019. április 14., vasárnap

A Figyelem

A legtöbb, amit egy másik embernek adni tudsz, a figyelem.
Legyen az a másik ember a gyereked, a férjed, a feleséged vagy egy idegen. A figyelem nem azt jelenti, hogy ránézek, hanem azt, hogy figyelek a lelkére, az életére, a sorsára, a gondjára, a bajára, az örömére és a bánatára – odaadom magamat neki. Amíg figyelem, csakis ő érdekel engem, és nem saját magam. A vele történt dolgok fénybe kerülnek, számomra is fontossá válnak, átélem őt, és egy ideig elfeledkezek az én életemről, és az övé lesz a fontos. Egyébként mindezt, amit elmondtam, úgy is hívhatod, hogy Szeretet.
/Müller Péter/

Megbocsátás

"A Megbocsátás fölrepít a csata hevében kimondott sértések fölé, hiszen azokat előbb vagy utóbb úgyis eltörli az idő, ahogy a szél is eltünteti a lábnyomokat a sivatagban."
/Paulo Coelho/

Szeretnie kellett volna

"Nincs rosszabb annál, amikor valaki, akinek szeretnie kellett volna bennünket, csak úgy elmegy."
/Ava Dellaira/

2019. április 13., szombat

Szomorúság bánat

"A szomorúság tovaszáll az idő szárnyain."
/Jean de La Fontaine/


"Mielőtt részed lehetne az öröm érzésében, meg kell ismerned a bánatot."
/Betty J. Eadie/


"Minden perc, amit aggodalmaskodással töltesz, 60 másodpercnyi elveszett boldogság."
/David Michie/


Újra kezdheted

"Még jó, áldás, hogy te választhatsz, hogy melyik úton jársz!
Még jó, hogy minden nap újra kezdheted!
Még jó, hogy ma is láthatom ,hallhatom, foghatom, tehetem,
nevethet, sírhat, szerethet, itt lehet, elmehet..."

/Kowalsky - Hála Veled/

A baj belül van

"A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani. Nekem minden bajom belül van."
/Jessica Sorensen/

2019. április 12., péntek

Ne becsülj le engem!

"Ne becsülj le engem! Többet tudok, mint amennyit mondok, többre gondolok, mint amennyit beszélek, és többet veszek észre, mint gondolnád."