2014. május 30., péntek

Nézz az ég felé...






2014. április 3., csütörtök

Ne akarj más lenni!


Ne akarj más lenni, ne akard a másik ember életét. Nem biztos, hogy az övé jobb. Mindenkinek vannak problémái. Az élet apró örömei szebbé teszik életünket.

"Jó tett helyébe, jót várj!"



Soha ne attól várd a segítséget, akinek te segítettél. Jó tett helyébe jót várj, de nem attól kapod majd a segítséget, akinek te is adtad.
Napi jó cselekedet? Emlékezetes jó tett? Bármilyen apró dologról is legyen szó, lehet, hogy egy másik embernek óriási segítség az.
Érdemes megnézni a videót!


2014. április 2., szerda

Amikor a kutya egyedül marad otthon


Mi történik amikor a kutya egyedül marad otthon? A kutyusnak tilos felmenni az ágyra, ő ezt be is tarja, amikor otthon van a gazdi. Na de ha nincs?
A kedves gazdi kamerát állított be az ágy elé, és otthon hagyta kedvenceit.
Ha szeretnél egy jót mosolyogni, akkor nézd meg a videót!

2014. március 26., szerda

Barátság egy életre


Kedveskedésből sok embert nevezünk barátnak, ám időbe telik, mire kiderül, ki is az igazi barát. A pszichológusok azokat tartják barátoknak, akik minden hibájukkal együtt elfogadják egymást, felelősséget éreznek a másikért, és megbíznak egymásban.


Walter Winchell szavaival:

"Az igazi barát akkor állít be hozzád, amikor elhagy az egész világ."

Bárhol szövődhet barátság - még egy házasságban is. A barátság a házassággal vagy a vérrokonsággal egyenértékű lehet, és azért oly fontos az életben, mert a barátok elfogadó magatartása megerősíti ezt az énünket, s hagyja kibontakozni személyiségünket.
Barátainknak nem teszünk fogadalmat, mégis léteznek kimondatlan elvárásaink: a megértés, törődés, aggódás. A barátságtól azt várjuk, hogy tartós lesz.
Mivel legtöbbünknek kisgyermekkora óta vannak barátai, hajlamosak vagyunk ösztönösnek vélni a barátkozás folyamatát. Aztán rájövünk, hogy egy barátság ápolása és megtartása több odafigyelést és jártasságot igényel, semmint gondoltuk volna.
Ralph Waldo Emerson szavaival:

"Barátot csak úgy szerezhetsz, ha azzá válsz magad is."

A barátkozáshoz hozzátartozik, hogy a két fél fokozatosan feladja az óvatosságot azzal kapcsolatban, amit önmagáról a másik előtt felfed. A barátoknak meg kell tanulniuk, miként tartsanak egyensúlyt a nyíltság és a másik fél érzelmeinek kímélete között. Nem a teljes kitárulkozás, hanem az odafigyelés és az együttérzés teszi meghitté a kapcsolatot.
Férfi és nő közötti barátság: mind többen tartják úgy, hogy eltérő neműek között is létezhet barátság. Egy másnemű barát sokat tágíthat az ember látókörén.


Elveszített-visszaszerzett barátság: ha úgy érzed, hogy valamelyik közeli barátod megsértett, ülj le vele, s mond azt: - Ha nem volnál fontos nekem, akkor csak vállat vonnék, de mert fontos vagy nekem, szeretném helyrehozni a dolgot.
Ezután beszéljétek meg higgadtan a történteket! Alighanem rá fogtok jönni, hogy félreértés az egész.

Írta: Joyce Brothers (részlet, Reader's Digest)

2014. január 6., hétfő

Nagy Ramakönyv 1. és 2.



Nagy Ramakönyv 1. néhány sütemény neve:
Mogyorós túrótorta
Darázsfészek
Kávékocka
Dubbancs
Aranypatkó
Krátersüti
Stefánia-torta

Nagy Ramakönyv 2. néhány sütemény neve:
Méteres kalács
Dunahullám
Habos barackos
Isler
Manó szelet
Sakk torta
Almás-túrós muffin

Mókás távirányító tartó



2014. január 4., szombat

Egy mentalista, akinek még Vágó Istvánt is sikerült "átvernie"


Danny Blue több országban ismert, trükkjeivel sok embert elkápráztatott. Ebben a videóban Vágó István volt a vendége.

Danny Blue

2014. január 3., péntek

Lesz még itt nagyon hideg



Autó abroncsok festve



Teafilter a bögre szélére


Teafilter tartó a bögre fülén. Ha eleget ázott a forró vízben, akkor nem kell felállni, hogy kidobjuk a teafiltert, hanem egyszerűen a bögre fülön rögzítjük. Tovább kortyolgathatjuk a finom és még meleg teánkat tv nézés közben.


Horgolt papucs vagy zokni


Papucsnak írták a cikkben, de zokninak is nevezhetjük. Lényeg, hogy egyedi. :)



Idős házaspárról készült fotók! Megható!


Több éven át készült fotó az idős házaspárról az udvarukon a kertjükben. Látszik, hogy milyen szépen gondozva van a kert, a tavaszi és nyári hónapokban sok színes virág díszítette. Vidámságot és nyugalmat árasztanak a képek.

Minden ember élete ugyanúgy ér véget. Csak hogy hogyan élt, és hogyan halt meg, az, ami megkülönbözteti egyik embert a másiktól.
/Ernest Hemingway/

Forrás

2014. január 2., csütörtök

Jégkunyhó építés


Az új-zélandi Daniel Gray a hideg decemberi hónapban Kanadába látogatott kanadai barátnőjével, hogy meglátogassák annak rokonait.
Daniel barátnője (Kathleen Starrie) és a családja segítségével felépítették a bámulatos jégkunyhót a hátsó udvarukban.
Összegyűjtöttek tejes dobozokat, melyeket teletöltötték ételszínezékkel elkevert vízzel és lefagyasztották, így különböző színűek lettek a jégkockák.

Kezdődik a munka a felesleges hó eltakarításával.
 A kunyhót az alapkörrel kezdték.
Nemcsak a lány szülei, hanem egy kedves szomszéd is hozzásegített, hogy öt nap alatt elkészülhessen a jégkunyhó.
Daniel azt mondta, büszke arra, hogy sikerült megvalósítani az ötletét. Boldog, hogy élvezheti a téli hónapokat.

Nyakkendő kötés férfiaknak!


Segítség nyakkendő megkötéséhez


Origami daru dekoráció


Lámpa
Függődísz
Dekoráció






Víz alatti múzeum


Mexikóban van a Föld legnagyobb víz alatti múzeuma. A Subaquatic Sculpture Museum a mexikói Cancun partjai és az Isla Mujeres sziget között található. Fontos célja, hogy odavonzza az embereket, olyan területre, amely előtte alig volt látogatva.

Most 750 ezer látogatót vonz évente. Jason deCaires Taylor szobrász és művész, nehéz munkával és egy jó csapattal 18 hónap kemény munkával valósította meg álmát. Minden szobor egy élő modellről van mintázva, mozdulatok és gesztusok ábrázolásával.

A projekt 2009. nov. 14-én kezdődött három szobor alámerítésével: The Gardener of Hope (Remény kertje), Man on Fire (Ember a tűzben), Dream Collector (Álomgyűjtő) szobrokat vittek le a tenger mélyére.

   The Gardener of Hope

    Man on Fire

   Dream Collector


Több mint 10 méterre süllyedtek le, hogy a 2 tonnás alapra ráhelyezhessék a szobrokat biztonságosan, hogy a sziklás felszíneken a hullámok ne okozzanak kárt.



A 400-nál is több életnagyságú szobrokat, 420 méter hosszan helyezték el. Ez a gyűjtemény folyamatosan bővül.

A szobrok olyan anyagból készültek, hogy az alkotások védve legyenek a korrózió ellen és lehetővé tegyék a korallok megtelepedését. Az óceonográfusok és biológusok reményei szerint a tenger élővilága birtokba veszi majd a szobrokat és mesterséges korallzátonyt alakítanak ki.



Nemcsak búvárok láthatják a szobrokat, de a monumentális alkotás a tiszta vízben a partról is kivehető, illetve számos üvegpadlójú kirándulóhajó is indul a környék kikötőiből.


Forrás 1
Forrás 2